Πολιτισμός / Συνεντεύξεις


Συνέντευξη: Ο Άρης Σερβετάλης μιλάει στο www.tospirto.net

25 Νοεμβρίου, 2013 - 16:59

Το σώμα του στη σκηνή λειτουργεί σαν πομπός ενέργειας και συναισθημάτων. Το κεφάλι και τα άκρα του τινάζονται λες και μόλις να τα έχει διαπεράσει ηλεκτρισμός.

Ο κορμός του λυγίζει, «σπάει» κι άλλοτε εξακοντίζεται με λύσσα, σαν ζώο που κυνηγά το θήραμά του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρης Σερβετάλης υποκύπτει στη γοητεία του σωματικού θεάτρου αφού όπως λέει «από τη στιγμή που βλέπω μια ιστορία μέσα από τη γλώσσα του σώματος με ενδιαφέρει το όριο, να φτάσω στα κόκκινα και μετά να επανέλθω.

Η εξάντληση έχει γίνει ένα ζητούμενο για μένα». Είναι ωστόσο, η πρώτη φορά που εντάσσει στο λεξιλόγιό του κινήσεις θηρίων – ακριβώς επειδή υποδύεται ένα θηρίο, αιμοβόρο και με ενεργοποιημένα όλα του τα βίαια ένστικτα.

Αυτός είναι ο ήρωάς του στο «Κουρδιστό πορτοκάλι», ο Αλεξ. Ένας καταραμένος έφηβος στη Βρετανία του ολοκληρωτισμού που καταφεύγει μαζί με τη συμμορία του σε αποτρόπαιες πράξεις βίας, ως μέσο μιας κάποιας αντίδρασης. «Αυτή είναι και η μόνη θετική όψη στη δράση του.

Με κάποιο τρόπο βγαίνει από την αδράνεια στην οποία έχει πέσει ολόκληρη η κοινωνία, η δυστοπία που τον περιβάλλει. Σίγουρα πάντως δεν είναι ένας ήρωας με θετικές προεκτάσεις.

Η βία είναι γι' αυτόν μια διαδικασία αναψυχής και ηδονής• του αρέσει μια μηχανή, την κλέβει. Δυστυχώς, το ένα φέρνει το άλλο και τελικά φτάνει στο σημείο όπου κι ο φόνος του αρέσει. Ο Αλεξ είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η "βία φέρνει βία"».

Διαβάστε περισσότερα στο tospirto.net


ad