Πολιτισμός / Συνεντεύξεις


Συνέντευξη: O Τζόσουα Ρέντμαν μιλάει στο www.tospirto.net

16 Οκτωβρίου, 2013 - 21:51

Ένας μεγάλος μουσικός της τζαζ, από τη νεότερη γενιά της, ο σαξοφωνίστας Τζόσουα Ρέντμαν θυμήθηκε την Αθήνα -ούτε και ξέρουμε πώς έγινε αυτό- και επιστρέφει για μία ακόμη συναυλία στο Παλλάς. Την προηγούμενη φορά που τον είχαμε ακούσει, είχαμε μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ήταν το απόλυτο «παιδί θαύμα» της τζαζ σκηνής του '90, τότε που, θες το ταλέντο, θες η ωραία εμφάνισή του, τον επέβαλλαν ως σταρ, τον καλούσαν οι πάντες παντού και τον πρόβαλαν όσο κανέναν άλλο της τζαζ. Εκμεταλλεύτηκε τη δημοσιότητα αυτή, και στον δεύτερο ήδη δίσκο του, το υπέροχο «Wish», φιλοξένησε μύθους σαν τον Πατ Μέθενι και τον Τσάρλι Χέιντεν. Ακολούθησε απογείωση, και συνεργασίες με τον Ντέιβ Μπρούμπεκ, τον Τσικ Κορία, τον Χέρμπι Χάνκοκ, τον Κουίνσι Τζόουνς, τον Μπι Μπι Κινγκ, τους Rolling Stones. Κλασικές οι συναντήσεις του με τον Μπραντ Μελντάου, με τον οποίο αποτελούν ένα από τα σύγχρονα θρυλικά ντουέτα της τζαζ.

Θα μπορούσε η πολυδιαφημισμένη καριέρα του να είχε εξελιχτεί και σε παραφουσκωμένη, αλλά το ένστικτό του τον οδηγούσε πάντα στην ουσία, αλλά και στο να μας εκπλήσσει. Όπως συνέβη και με το πρόσφατο, περσινό «Walking Shadows», όπου για πρώτη φορά συνεργάστηκε με μεγάλη ορχήστρα. Στο Παλλάς ωστόσο στις 21 Οκτωβρίου θα έρθει με δύο μόνο μουσικούς, τον μπασίστα Ρούμπεν Ρότζερς και τον ντράμερ Γκεγκ Χάτσινσον.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ


ad